Rökning
Av hänsyn till dina medmänniskor - och av brandsäkerhetsskäl - är rökning inte tillåten i trapphus. Tänk på att rökning på balkongen kan störa grannarna ovanpå.

Sopor
Sortera dina sopor och lämna återvinningsbara produkter på lämplig återvinning station. Lämna inte sopor på balkongen eller i trapphuset - det luktar!

Mata inte fåglarna
Du får inte mata fåglar på balkongen eller i närheten av själva huset.

Husdjur
Du är ansvarig för dina husdjur - tänk på att andra kan vara rädda eller allergiska. Hundar ska alltid vara kopplade inom bostadsområdet och i trapphuset. Se till att din hund eller katt inte förorenar i trapphuset eller på gården. Och det är särskilt viktigt runt barnens lekplatser.

Bilfria gårdar
Din gård är både träffpunkt och lekplats. Därför är biltrafik på gården bara tillåten för av- och pålastning.

Raketer och smällare
Fyrverkeripjäser, smällare och liknande får inte avfyras på området.

Din inflyttning

Hoppas att du ska trivas hos oss!

Vi hoppas att du ska trivas i Älvsbyn och med oss som hyresvärd. Här får du lite kortfattad information om viktiga saker som rör ditt bonde.

Nycklar
Lämnas ut på kontoret på Storgatan 43B i samband med att du skriver hyreskontraktet.

Nya tapeter och annat underhåll
Fördelen med hyresbostad är att vi sköter underhåll och reparationer! Men du kan vara med och påverka. Prata med din Hyresvärd så får du veta mera.

Goda grannar är guld värt

Visa hänsyn
Ingen vill bli störd av sina grannar. Tänk på att inte ha för hög volym på tv:n eller stereon. Undvik också att köra disk- och tvättmaskin sent på kvällen.
Tänk särskilt på att hålla ner volymen i trapphuset.

Fest
Om du har fest hemma är det du som ansvarar för att grannarna inte störs. Prata gärna med dina grannar först.

Balkonger
Blomlådor ska sitta på insidan av balkongräcket (gäller inte markplan). Du får inte skaka eller piska mattor från balkongen. Grillning på balkongen är inte tillåtet av brandsäkerhetsskäl.

Tvättstugan
Att dela tvättstugan med alla grannarna fungerar utmärkt - om du respekterar de tvättregler som finns uppsatta på anslagstavlan.

Cyklar m.m.
Parkera inte cyklar eller placera soppåsar mm i trapphuset.
Tänk på att rörelsehindrade behöver mer svängrum. Och på att ambulanspersonal och brandmän ska kunna ta sig fram vid en olycka.